dr. L. Swinnen - Stress Management Consultancy

contact

Dr. Luc Swinnen
Different BVBA
+32 (0)9 377 71 62
+32 (0)475 73 06 14
info@stressmanagement.be

Ondernemingsnummer:
BE 0461_: 390 891

Meten van stressklachten

Beknopte omschrijving

Het meten van stressklachten is een meer symptomatische benadering van aanwezigheid van stress in een bepaalde afdeling of onderneming. Meestal wordt de vragenlijst aangewend als men reeds druk ervaren heeft binnen een afdeling of onderneming.Het is het ideaal instrument voor reactief optreden en reeds bestaande stress weg te werken.

Methodologie

Gezondheidsvragenlijsten:
We meten zowel de lichamelijke, emotionele, verstandelijke klachten en de gedragsveranderingen die optreden ten gevolge van stress. We kunnen ook de General Health Questionnaire gebruiken.

Bepaling van de stressgevoelige medewerkers:
Via een speciale vragenlijst wordt een inzicht bekomen welk percentage van het bedrijf gevoelig is aan stress en waar de knelpunten zich voornamelijk situeren.

Rapportering

Na analyse van de verkregen data, wordt een gedetailleerd rapport opgemaakt. Dit geeft een volledig overzicht van de criteria die tot gerapporteerde stressklachten leiden.
Bovendien worden hierbij een reeks knelpunten aangestipt en aanbevelingen geformuleerd. Die moeten de onderneming in staat stellen om de gepaste maatregelen te treffen.

Product in de kijker

Burn-out
Verkozen tot boek van de maand door www.burnin.nl

Nieuws

 meer nieuws

Het werkgeheugen

Wanneer de term kortetermijngeheugen wordt gebruikt bedoelt men dat men een kleine hoeveelheid informatie gedurende een korte termijn kan vasthouden.  Het bewaren van nieuwe informatie is een ingewikkeld proces. De informatie ...

Het Zeygarnik effect2

Een verbazingwekkende proef om de effecten van zelfsabotage aan te tonen was de proef van Zeigarnik. We noemen de resultaten ook het Zeigarnik effect. We weten nu dat veel mensen echt ...

Ik zing want ik ben gelukkig of ben ik gelukkig omdat ik zing?

 

 

Een van mijn cursisten volgt dansles, om zich te ontspannen. Eens geen yoga of Tai Chi, maar “iets” anders. Ze is opgetogen. Ze groeit en beweegt zich vol gratie. En daardoor ...

schrijf hier in op

onze nieuwsbrief

e-mail

© 2018 dr Luc Swinnen, consulent stress management Creatie: Stardekk ×